Pittige tantes ❤ Naanpizza’tjes met tonijn en chili
Met dit heerlijke weer heb ik om de een of andere reden altijd een stuk minder honger dan wanneer we het slechter treffen. En dat was nog niet eens zo lang geleden. Kun je nagaan! Deze hele afgelopen week hebben we toch maar echt getroffen en kreeg ik spontaan zin om lekkere, frisse zomergerechtjes te gaan maken! Waaronder deze heerlijk, pittige, tonijnpizza’tjes van naanbrood!
Wat heb je nodig voor 8 kleine pizza’s?
- 2 pakken naanbroodjes (te koop bij Albert Heijn) of gewoon lekker zelf maken, natuurlijk!
- 500 gram pikante pastasaus naar keuze
- 1 blikje tonijn in stukjes
- kappertjes
- 1 rode ui
- 150 gram geraspte 30+ kaas
- 50 gram Parmezaanse kaas
- chilisaus
Hoe maak je ze klaar?
- Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius, besprenkel de broodjes met water en leg ze even kort in de oven zodat alvast een beetje voorgebakken zijn.
- Haal de broodjes uit de oven en verdeel de pastasaus met een lepel over de bovenkant.
- Laat de tonijn een beetje uitlekken in het blik.
- Snijd de rode ui in halve ringen.
- Verdeel nu 3/4 deel van de 30+ kaas over de pizza’tjes, gevolgd door de tonijn, kappertjes en rode ui.
- Strooi nu de rest van de 30+ en Parmezaanse kaas over de pizza’s en zet ze voor 15 minuten in de oven.
- Maak er ondertussen een lekkere salade bij klaar, besprenkel na het bakken de pizza’tjes met een beetje chilisaus en genieten maar!
Ben je ook benieuwd geworden hoe deze pittige tantes smaken? Ga jij ze ook proberen te maken?