NARS • sheer glow foundation

Het lijkt wel een eeuwigheid geleden, wanneer ik voor het laatst een artikel schreef. Laat staan een product-review van een foundation. Daarom leek mij het extra leuk om dat weer eens te doen! Deze keer gaat het om een zwaar ‘gehyped’ product, die bij velen bloggers en youtubers het hart veroverd heeft. Namelijk, de welbekende klassieker ‘Sheer glow’ foundation van het merk NARS! Het is geen nieuw product. Het bestaat al een hele tijd. Maar omdat ik zo van de ‘dewy’ foundations ben, mocht ik deze van mezelf gewoon niet overslaan!

NARS | Sheer Glow Foundation | €42,- | 30 ml

Ik verbaasde mezelf dat ik eigenlijk, überhaupt nog nooit een product van NARS had gekocht. Jammer, want het is een heel elegant merk met fantastische producten! De verpakkingen hebben een strakke en moderne uitstraling. In dit geval is de foundation verpakt in een glazen flesje met matzwarte dop, wat er heel luxe uit ziet. Daarnaast vind ik het NARS logo er altijd zo ‘stoer’ uit zien!

Wat meer over de foundation.. De zijdezachte vloeistof van Sheer glow biedt onmiddelijke hydratatie, egaliseert de teint en maakt de huid lichter en stralender. Bij dagelijks gebruik verbetert uw huidstructuur, en uw huid wordt zachter, soepeler, en stralender. Sheer glow foundation biedt gewichtloze basis bedekking, met een natuurlijke stralende afwerking. Voor normale tot droge huidtypes. Dermatologisch getest. Niet-comedogeen. Zonder parfum.. Een hoop mooie worden, zoals je leest!

En dit is de samenstelling. De foundation bevat een aantal antioxidanten, om je huid te beschermen tegen vrije radicalen. O.a. Kurkuma-extract en het extract uit de wortel van een pioenroos. Bijzonder! Dat heb ik nog nooit gehoord dat ze dat toevoegen aan een foundation.

De lieve dame van de NARS counter in de Bijenkorf, verzekerde mij dat de kleur ‘Mont Blanc’ mijn perfecte kleurenmatch zou moeten zijn. Het is een superlichte kleur met een wat koelere (neigend naar neutrale) ondertoon. Er is zelfs nog een lichtere kleur die ‘Siberia’ heet! Deze is geschikt voor de meiden die nóg lichter zijn dan ik en een wat meer gele ondertoon in hun huid hebben.

Het enigste minpuntje is dat er bij deze foundation geen pomp op de verpakking zit. En voor het geld wat je er voor betaald, mag je dat toch wel op zijn minst verwachten.

De pomp kun je er voor €2,50 apart bijkopen. Nu ben ik van mezelf gelukkig geen gierig persoontje, dus heb ik dat toch gewoon gedaan. Ik denk als ik dat niet deed, er heel veel product zou worden verspilt door mijn klunzigheid! Wat uiteindelijk meer geldverspilling zou zijn. Maar toch, eigenlijk best belachelijk dat hij er niet gewoon standaard op zit. Zeker voor een bedrag van €42!

Een wat minder fraai gezicht is mijn naakte gezicht, zonder ook maar iets van cosmetica. Afgezien van mijn dagverzorging met SPF, dus ik glim hier een beetje.

Ik heb een normale tot gecombineerde huid die op de T-zone soms een beetje ‘vet’ kan worden. Mijn poriën zijn ook meer zichtbaar bij mijn voorhoofd, neus- en neusvleugels en kin. De huid op mijn wangen voelt bijna altijd ‘normaal’ aan. Niet vet of droog. Wel is mijn huid bijna altijd vochtarm en in de winter kan het soms een paar schilfertjes vertonen, wat droog kan aanvoelen. Ingewikkeld allemaal, dus! Gelukkig heb ik mijn huid door de jaren heen beter leren kennen en de juiste manier van aanpak weten te vinden. Het hangt ook heel erg per seizoen af!

Een swatch wordt door velen gemaakt op de rug van de hand of op de arm. Maar om een realistische beoordeling te kunnen maken, is het beter om foundation altijd te testen op het wanggebied. Dit lijkt me een goede match, aangezien de kleurondertoon ‘koel’ is. Op de foto lijkt hij een beetje aan de gelige kant, omdat mijn huid van zichzelf zo extreem licht is. In werkelijkheid heeft het inderdaad een koele, neigend naar neutrale ondertoon. Perfect voor mij!

Voor. Hier heb ik nog geen foundation gebruikt. Zoals je kan zien heeft mijn huid wat sproetjes en pigmentvlekjes. Langs mijn neusvleugels zie je ook wat grovere poriën.

Na één dun laagje foundation. Wat een prachtig resultaat! Je ziet de sproetjes en vlekjes er nog heel lichtjes doorheen, maar dat vind ik juist wel mooi! Dit is op de linkerkant (voor mij rechts) van mijn gezicht aangebracht met de ‘Complexion blender’ kwast van Real Techniques. Dit ging zó makkelijk! Binnen een paar seconden was het zo gepiept. Ook mijn poriën lijken minder op te vallen! Je zou de foundation eventueel kunnen opbouwen naar ‘full coverage’ maar dat vind ik zelf niet nodig.

         

Nog even de ‘voor’ en ‘na’ verschillen naast elkaar. Zo kun je goed het resultaat zien!

Zie het verschil tussen links en rechts! Links is overduidelijk egaler dan rechts. Het geeft een veel betere dekking dan ik van de naam had verwacht! Zeker geen ‘sheer’ maar een mooie ‘medium’ dekking. Van de ‘glow’ had ik iets meer verwacht. Op de foto is het moeilijk waar te nemen, zelf zie ik wel een subtiele ‘dewy’ glow maar meer dan dat ook niet. Wat voor mij overigens helemaal prima is!

De rechterkant van mijn gezicht (voor mij links) heb ik de foundation met een sponsje aangebracht. Zo kon ik even goed het verschil beoordelen tussen beide kanten. Echter zag ik die bijna niet! Dit is dus een product wat op beide manieren goed werkt voor mij.

Ik vind het effect van deze foundation zo ontzettend mooi! Ik zou hem nu het liefste iedere dag dragen, omdat hij zo’n natuurlijk maar toch wel dekkende finish heeft. Toch probeer ik dat maar niet meteen teveel te doen, aangezien hij erg prijzig is. Ik ga er zeker van genieten maar met mate, anders is ie zo op! En dan zou ik verdrietig zijn, want ik kan deze niet meer missen in mijn collectie!

Eindconclusie: Ik heb echt superveel spijt.. SPIJT! dat ik deze foundation niet veel eerder heb ontdekt! Want hij maakt zo’n beetje alle beloftes waar! De foundation is lekker vloeibaar en verdeelt heel makkelijk met zowel een kwast als sponsje. Qua dekking wordt ‘sheer’ beloofd maar je krijgt er ‘medium’ voor in de plaats! Je voelt het niet zitten, je ziet het niet zitten en het blijft goed zitten! Hij houdt 8 uurtjes met gemak vol. Althans, bij mij wel! Langer dan dat verwacht ik niet maar dat beloofd de foundation dan ook niet. Dan maakt hem geschikt om iedere dag te dragen maar ook in de avonden omdat hij geen SPF bevat, zover ik weet. Correct me, if i’m wrong. 

Waar koop ik dit product?
Bij de NARS counter in de meeste Bijenkorf- filialen en online. Nu ook bij eu.feelunique.com

  

Laat een reactie achter