Budget tip • Hema wenkbrauwpoeder

Hema is zo’n winkel waar ik heel graag kom. Zodra je binnenstapt komt dat welbekende rookworst-luchtje je tegemoet. Heerlijk! En ze hebben er letterlijk zo’n beetje alles! Van decoratiespulletjes om je huis mee op te vrolijken tot aan lingerie. En zo ook een hele hoek ‘loaded’ aan make-up. Ik houd er van! Net als het onwijs budgetvriendelijke wenkbrauwpoedertje, beter bekend als de ‘Eyebrow kit.’ Wat ik al langer dan.. ”tja, hoe lang, eigenlijk?” ..toch dik 6 jaar gebruik! En nu ze een nieuwere variant in de winkel hebben liggen, bedacht me ineens dat ik nog nooit wat heb verteld over dit toppertje. Bij deze!

Ja, je leest het goed! Ik gebruik het hema-poedertje al bijna net zo lang als dat ik überhaupt make-up gebruik. Persoonlijk vind ik dat het kwalitatief niet onder doet van de duurdere merken wenkbrauwpoeders. Ik vind wenkbrauwen dan ook een van de belangrijkste stappen in mijn make-up routine (hoe ik dat doe, kun je hier lezen) Misschien nog wel belangrijker dan mascara! Die sierlijke donsjes boven de ogen kunnen zoveel meer karakter aan een gezicht geven. Ik kan me dan ook echt kaal voelen wanneer ik deze stap over zou slaan.

Wat kan ik erover vertellen? Zowel het oude (links) als het nieuwe (rechts) product zitten verpakt in kleine doosjes van hard plastic. Bij de oudere variant had je één kleur en zaten er sjablonen en een kwastje bij. Er zit maar liefst 5 gram product in het doosje. Dat is echt megaveel! Ik deed hier altijd zo ontzettend lang mee! Met een vol doosje kon ik bij dagelijks gebruik, gerust een heel jaar vooruit. En hij kostte maar €6,-

Zelf gebruik ik eigenlijk nooit de kwastjes die bij het product worden geleverd. Omdat ze vaak gewoon te stug en te hard zijn. Hierdoor word het poeder heel kruimelig! Maar ik moet zeggen dat deze van het nieuwe palette dik in orde is! Het poeder zelf is écht perfect! Het brengt heel mooi en makkelijk aan. Daarnaast is de kleur ‘taupe’ is een exacte match met mijn natuurlijke haarkleur. Een kastanje-bruinachtige kleur maar toch met een ondertoon neigend naar koel. Best apart, eigenlijk.

Bij deze nieuwe variant heb je twee kleuren wenkbrauwpoeder, een highlighter, wax en daarnaast zit er een pincetje, kwastje, spons-aplicatortje en borsteltje bij. Dit alles voor maar €8,-

Van links naar rechts: oude variant in de kleur ‘taupe.’ – lichtere kleur poeder – donkere kleur poeder – highlighter – wax.

Wat me meteen opvalt, is dat de lichtere kleur wenkbrauwpoeder van het nieuwere palette een stukje warmer van ondertoon is dan de oude kleur ‘taupe.’ Zowel de lichte en donkere kleur van het nieuwe paletje zijn ontzettend goed gepigmenteerd!

Foto invoegen!

Bij deze foto van een paar jaartjes terug, heb ik de oude variant gebruikt. De kleur matcht bijna exact met mijn natuurlijke haarkleur!

Dit is hoe ik mijn wenkbrauwen nu bijteken met het nieuwe palette. De kleur is iets intenser dan voorheen. Momenteel ‘kleur’ ik ze eerder in dan dat ik ze bijteken. Dat is stijl waar tegenwoordig mijn voorkeur naar uit gaat. Lekker naturel en soms een beetje verwilderd maar geen strakke-instagram wenkbrauwen meer voor mij.

Goed, nu hebben jullie gezien hoe ik mijn wenkbrauwen bijteken. Ik vind ze er met dit product van Hema altijd super goed uitzien! Zo zie je maar weer dat goede make-up niet altijd veel hoeft te kosten. Voor een bescheiden bedragje haal je deze ‘brow kit’ gewoon bij je dichtstbijzijnde Hema.

Kom jij ook zo graag bij de Hema? Welke spullen haal jij er altijd? Deze wenkbrauw kit al eens geprobeerd? Zeker de moeite waard!

Laat een reactie achter