Popeye’s powersmoothie ❤

Op mijn werk bij de Albert Heijn zijn we sinds kort gestart met gezonde maandagen. Samen met twee collega’s delen we om de beurt onze ideeën van lekkere maar vooral ‘gezonde’ tussendoortjes. Vorige week maakte Yvonne een heerlijke kikkererwtensalade! Afgelopen maandag was dus de beurt aan mij. Ik ben gek op smoothies, dus ik kreeg meteen de ingeving mijn favoriete (groene) smoothie recept in te gaan zetten. De ‘Popeye powersmoothie!’

Wat heb je nodig?

Voor 1-2 porties
♥1 handvol spinazie (vers!)
♥ 1 banaan
♥ 100 gram mango (vers of bevroren)
♥ 50 gram ananas (vers of bevroren)
♥ kokosmelk naar smaak

Laat indien nodig het fruit ontdooien, doe alles samen in de blender en blenden maar! Wanneer je sapje een mooi, egaal, groen kleurtje heeft, is het klaar voor jouw perfecte start van de week!

Wil je graag zo vers mogelijk fruit gebruiken, maar geen tijd om te snijden? Dit kun je gewoon doen door het fruit een dagje van te voren te snijden en in speciale vriezerzakjes of bakjes in de vriezer te bewaren. In de ochtend even laten ontdooien en hop in de blender! Simpeler kan niet!

Houd jij ook zo van smoothies? Heb je deze groene variant al eens geprobeerd? Ondanks dat hij vol zit met spinazie, smaakt hij zelfs een beetje tropisch zoet door al het fruit wat er aan toegevoegd is. Heerlijk!

Laat een reactie achter