Zondagskind ❤ Judith Visser + Winactie!

Er bestaan veel boeken over autisme. Maar nog nooit had ik een boek gelezen wat door iemand mét autisme is geschreven. En wie kan zoiets als autisme nou beter beschrijven dan iemand die het daadwerkelijk heeft? Dat dus! Sinds een tijdje terug las ik dit geweldige boek ‘Zondagskind!’ Het is alweer ontzettend lang geleden dat ik een win-actie heb gedaan. Vandaag is het wereld autisme dag en ik dacht.. Ik ga er vandaag gewoon drie weggeven!

Allereerst wil ik even wat meer vertellen over het boek. Het boek is een autobiografische roman geschreven door ‘Judith Visser’ en gaat over een meisje met het Syndroom van Asperger, dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig. In die tijd was er nog heel weinig bekend over het spectrum Autisme. Jasmijn bewandelt haar eigen, hobbelige pad en leert bij elk obstakel zichzelf en de wereld waarin ze leeft beter begrijpen. Het verhaal neemt je volledig mee in de belevingswereld van iemand met Asperger.

De opbouw van het boek is heel zorgvuldig opgesteld en bestaat uit 478 bladzijdes.

Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft zij zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die ervoor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.

Conclusie: Het boek leest heerlijk weg en heeft mij als ‘mede-autist’ diep weten te raken. Puur door erkenning en een vorm van opluchting.. Alsof ik nu eindelijk die zware rugtas van me af mag laten zakken en een stemmetje die mij influistert dat het goed is. Dat ik gewoon mag zijn wie ik ben. Dat heeft me toch ook wel behoorlijk geëmotioneerd! Dit boek is daarom ook een echte uitkomst voor mensen met autisme die nog zoekende zijn naar zichzelf omdat ze misschien al weten dat er iets niet goed zit maar er de vinger er niet op kunnen leggen. Voor mensen die werken met mensen met ASS maar natuurlijk ook voor ouders die naar meer handvaten zoeken! Door middel van dit boek kun je autisme bijna een beetje ervaren, zoals Jasmijn en vele anderen het ervaren. Dat maakt het boek zo bijzonder!

Wil jij ook kans maken op een van de drie exemplaren t.w.v. €19,99?
Reageer dan hier onder dit bericht of op Facebook en Instagram waarom jij kans wil maken en welke aansluiting je zelf hebt met Autisme. Heb je zelf Autisme? Heeft iemand in je familie het? Of je beste vriend of vriendin? En abonneer je op de facebookpagina van mooimetmarlie.nl! De actie is verlopen en de winnaars hebben persoonlijk bericht gehad!

Laat een reactie achter