Troepvrije cosmetica van Loveli

Bestond er maar zoiets als een lipbalsem die me in een mum van tijd kan verlossen van mijn droge, gebarsten lippen. Of een deodorant zonder troep die goed werkt en dat ik niet ieder jaar mijn witte T-shirtjes meer weg hoef te gooien omdat er weer gele vlekken in zitten. Ik heb er serieus over liggen dromen. En toen ineens kwam ‘Loveli’ in beeld met haar natuurlijke schoonheidsproducten, zonder enige troep en onnodige toevoegingen. Van lipbalms en gezichtsverzorging tot aan lichaamsverzorging en deodorants. Gemaakt met liefde voor pure ingrediënten. Niet meer en niet minder!

”Je staat er misschien nooit bij stil, maar iedere dag smeren we aardolie, zware metalen en plastic op onze huid. Dat klinkt misschien ongeloofwaardig, want welke cosmeticaproducent stopt dat nou in zijn cosmetica? Nou… bijna álle cosmeticaproducten bevatten wel één van deze stoffen. Natuurlijk staat het niet zo op het etiket. De ingrediënten worden eerst zwaar bewerkt en hebben een hele andere naam gekregen, maar in the end blijven het aardolie, een zwaar metaal en plastic. En als je dan beseft dat 60% van wat je op je huid smeert, ìn je lichaam terecht komt, dan is dat best een belangrijk punt om even bij stil te staan.” aldus, Linda.

Linda Bot, de vrouw achter het merk, gelooft dat een champagne-meets-nature-life bestaat. Dingen die heerlijk ruiken, er prachtig uitzien en gewoon heel goed werken, dat kan volgens haar nog wel beter als het gemaakt word van natuurlijke ingrediënten. Wat in eerste instantie begon als een kleinschalig experiment, groeide uit tot een bedrijf met nu wel meer dan 200 verkooppunten in heel Nederland! Toen Linda’s moeder vijf jaar geleden borstkanker kreeg, las ze de waarschuwing dat aluminium in deodorant het risico op borstkanker kan verhogen. Ze ging op zoek naar een goed alternatief maar alles wat ze probeerde, werkte niet.

Ik ben geen scheikundige, geen natuurkundige en heb geen achtergrond in de schoonheidsindustrie. Ik ben een marketeer met een passie voor de natuur. Maar nadat een crème letterlijk ontplofte in mijn keuken besloot ik om een opleiding te volgen tot cosmetic formulator. 
Met mijn enorme obsessie kan ik er bijna 24 uur per dag mee bezig zijn. Met het lezen over ingrediënten, shoppen en producten fabriceren in mijn tot-lab-omgebouwde-schuur.

Ik heb veel bewondering voor mensen die hun dromen en passies volgen! Nadat ik het verhaal van Linda én talloze goede recensies had gelezen, ben ik nog enthousiaster geworden dan ik al was en meteen naar haar online webshop gesurft om een aantal van haar producten te bekijken en in mijn winkelmandje te plaatsen. Een dag later stond meneer de postbode al voor de deur met het pakketje! Maandenlang heb ik de volgende producten uitgetest om tot een goede eindconclusie te komen. Ook nieuwsgierig geworden? Lees dan verder!

Lipbalms

Vaak heb ik het idee dat na het gebruiken van een lippenbalsem mijn droge, gebarsten lippen er niet bepaald op vooruit gaan. Het is eerder andersom! Even een voorbeeldje.. Je begint met smeren omdat je lippen droog aanvoelen, want het is buiten koud of juist heel warm (kunnen ze ook van uitdrogen) maar helaas zie je geen resultaat, waardoor je nog wat extra gaat smeren, lippen worden nog droger en onbewust bevochtig je je lippen met je speeksel om van dat droge gevoel af te komen.. Daarna is het hek helemaal van de dam en kom je in een vicieus cirkeltje terecht. Maar hoe zit dat precies?

Om daar antwoord op te geven, moet je eens even goed kijken naar de ingrediëntenlijst van je huidige lipbalsem. Grote kans dat je bestanddelen tegenkomst, als.. parrafine (kaarsenwas) petroleum of petrolatum (vaseline) Dit zijn afvalproducten uit de aardolie-industrie (Brrr!) Deze stofjes zorgen ervoor dat de huid volledig word afgesloten, de vochtbalans verstoord raakt en de huid zelf helemaal geen vet meer gaat aanmaken omdat het er al bovenop ligt. Het gevolg is dat de huid van je lippen zo droog word als een sahara! Gelukkig bevatten de lipbalms van Loveli deze stofjes NIET.

Loveli heeft vijf verschillende lipbalms in haar assortiment. Allereerst een transparante variant (Original) – Een heerlijke, naar appeltjes ruikende herfstvariant (Autumn) met een kleur neigend naar bordeauxrood en bruin – Een kruidige wintervariant (Winter) in een prachtige donkerroze kleur en waarvan de geur me echt doet denken aan het snoep van Sinterklaas – Een lichtroze lentevariant (Spring) met een zachte rozengeur en met een natuurlijke UV bescherming door de frambozenolie – Als laatste een mooier zomervariant (Summer) in een wat fellere roze kleur en uiteraard met een UV bescherming, net als de lentevariant.

Hier onder zie je een foto van mijn lippen, in de conditie hoe ze er eerder altijd uitzagen. Op dat moment zag het er, op zijn zachtst gezegd, niet fraai uit!

En dit is het resultaat na 2 dagen smeren met de ‘Original lipbalm’ stick variant. Wauw.. Dit product is werkelijk waar.. Perfectie! Normaal gesproken heb ik echt het hele jaar door last van droge, kapotte lippen met kloofjes. Daar is nu dus niks meer van te zien! Zelfs het kleinste beetje droogte is gewoon verdwenen.

Hier onder zie je de swatches van de gekleurde lipbalms. Zoals je misschien wel ziet, zien de kleuren er op de lippen wat transparanter uit dan de daadwerkelijke kleuren in de huls. Ook kunnen de kleuren op de foto’s iets afwijken van het daadwerkelijke effect i.v.m. het wisselvallige daglicht.

Buiten dat ze stuk voor stuk gewoon super werken, vind ik de kleuren er ook erg mooi uit zien!

Een klein nadeeltje, als ik het mag noemen.. Is dat de huls van een van de lipbalsems stuk ging na een week. Tot nu toe heb ik daar geen problemen bij ondervonden. Zolang het geen nadelig effect heeft op het product, vind ik dat niet vervelend.

Ein-de-lijk een lippenbalsem die doet wat ‘ie beloofd! Ik ben super enthousiast geworden van het resultaat. Geen enkel ander soortgelijk product komt hier bij in de buurt. Deze zijn alvast goedgekeurd!

Facemist

Dit product moet je een beetje zien als tweede stap van je reinigingsritueel. Het werkt hetzelfde als een toner, wat de pH-waarde van je huid hersteld nadat je die hebt gewassen. Omdat het water uit de kraan een hoge pH-waarde en nogal wat kalk bevat (wat je huid enorm kan uitdrogen) wil je deze stap liever niet overslaan.

Als ik naar de bestanddelen kijk, word ik opnieuw héél blij! De mist bevat een ruime hoeveelheid rozenwater, wat niet alleen heel verzachtend en kalmerend is voor de huid maar ook ontstekingsremmend en verkoelend. Aloë vera zit bomvol vitaminen en mineralen en beschermt het celmembraan. Het bindt vocht in je huid en helpt bij de vorming van nieuwe huidcellen. Het werkt helend, ontstekingsremmend en antibacterieel. Groene thee is een eerste klas antioxidant. Het werkt regenererend, toniserend en ontstekingsremmend. Gefermenteerde radijs is een natuurlijk conserveermiddel gemaakt van gefermenteerde radijswortel. Dit heeft een antibacteriële werking op je huid.

Ik hoef hier niet veel meer woorden aan vuil te maken. Dit spulletje is fantastisch! Je sprayt het over je gezicht, nadat je hebt gereinigd en daarna kun je bijna direct je crème aanbrengen. Deze mist werkt ook best fijn als opfrisser over je make-up heen. Of het de bedoeling is weet ik niet zeker maar voor mij werkte het prima!

Face cream en face mask

Nog iets heel leuks is dit setje wat ik kocht, met de gezichtscrème en het pink clay masker. De producten zijn uiteraard ook los te koop maar aangezien je het masker toch moet mengen de crème, leek het me logischer om een setje aan te schaffen.

Het pink clay masker heeft een poedertextuur wat slechts uit drie ingrediënten bestaat. Namelijk witte klei, roze klei en abrikozenpoeder. Dit kun je natuurlijk niet zo op je gezicht aanbrengen maar moet gemengd worden met de facecream van Loveli. Of je het kan mengen met andere crèmes? Geen idee. Dat heb ik niet geprobeerd omdat je dan denk ik een beetje met de bestanddelen gaat knoeien. Ik wil namelijk graag dat het masker zo goed mogelijk zijn werk doet!

”Waarom een poeder? En niet gewoon een masker in tube?” hoor ik je denken. Dat komt doordat de klei zo actief is, wanneer het in aanraking komt met de crème, meteen gaat werken en de crème instabiel word wanneer het samen word verwerkt in een kant-en-klaar masker wat je niet meer hoeft te mengen. Op die manier hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van conserveermiddelen en stabilisatoren. Wat natuurlijk alleen maar beter is voor de kwaliteit!

Dit zijn de bestanddelen van de crème. Dé hoofdreden dat ik eigenlijk niet de behoefte voel om een andere crème te kiezen voor mijn masker.

Jojoba-olie trekt heel diep in en zorgt diep in de huid voor de balans van je vochthuishouding. Het maakt je huid zacht en soepel en heeft ook nog de capaciteit om rimpels te voorkomen. Sheabutter is hydraterend en maakt de huid soepel en elastisch. Methyl glucose sesquistearate is een natuurlijke emulgator die ervoor zorgt dat de crème een crème blijft en niet een laagje water op een laagje boter. Cetyl alcohol is een vette alcoholsoort en heeft als doel om de crème de juiste dikte te geven. In tegenstelling tot wat je van alcohol zou verwachten, maakt deze cetyl alcohol je huid juist zacht. De crème bevat een hoge dosis Vitamine E, een krachtige antioxidant die helpt tegen huidveroudering.

De crème heeft een volle maar toch heel luchtige textuur die heerlijk aanvoelt op de huid. Mengen met het poedermasker lijkt in het begin wat lastig te gaan maar ik vind het makkelijker om met mijn handen te doen en daarna meteen aan te brengen op mijn (gereinigde!) gezicht. Ik heb geen voor en na- foto’s gemaakt omdat het heel lastig is te zien op de huid. Maar het resultaat mag er zeer zeker wezen! Mijn huid voelt heel schoon maar totaal niet trekkerig aan, wat ik bij de meeste kleimaskers wel heb. Het voelt zelfs een beetje ‘geplumpt’ aan. Alsof je huid een flinke slok water genomen heeft!

Deodorant’s

Toen ik hoorde dat er een deodorant bestaat zonder zooi er in én goed werkt, was ”HEBBEN!” mijn eerste gedachte. Maar hoe werkt dat dan?

Deo’s met aluminium sluiten je zweetklieren af en daardoor werken ze echt. Maar zweten doe je natuurlijk niet voor niets. Die afvalstoffen moeten toch echt je lichaam uit, anders worden ze opgeslagen in je vetcellen. En wat misschien nog veel spannender is: het aluminium uit deo’s wordt ook opgenomen ìn je lichaam. Onderzoek toont aan dat het aluminium in een deodorant dóór je huid ìn je lichaam terecht komt, via je bloedbaan in je klieren en zelfs je hersenen belandt.
– Bron Loveli

Alhoewel ik niet het type ben die voor en na foto’s gaat maken mijn eigen oksels, heb ik wel gedetailleerde info over deze pareltjes. Om maar te beginnen met de bestanddelen..

Geen snufje zooi te bekennen op deze ingrediëntenlijst. Alleen maar mooie en natuurlijke bestanddelen, waaronder kokosolie, bijenwas, sheabutter, arrowroot en vitamine E. Om blij van te worden! Het actieve bestanddeel natriumbicarbonaat (zuiveringszout) heeft de eigenschap vieze geurtjes te neutraliseren zodra het zweet via de klieren de huid bereikt. Daar komt ook nog bij dat het stofje zweet kan absorberen. Kort gezegd: Je zweet nog wel maar een stuk minder en je stinkt niet meer. Sounds good to me!

De verpakking van de deo is heel praktisch, zoals de meeste stick-deo’s. Je kan aan de onderkant draaien en dan komt het product tevoorschijn. Zoals je van de meeste deo’s gewend bent om een bepaalde kant op te draaien, doe je dat met deze van Loveli precies de andere kant op. Volgens Linda heb je maar een heel klein beetje nodig om een goede bescherming te krijgen. Ze geeft trouwens ook een geniale tip weg op haar site om het laatste beetje product uit de verpakking te krijgen! Ook worden er refills verkocht tegen een vriendelijk prijsje. Lekker milieubewust!

Maar maakt het product zijn belofte waar? Daar kan ik volmondig ”Ja!” op antwoorden. Ik gebruik de deodoranten van Loveli nu een aantal maandjes en ik merk wanneer ik zweet, het niet meer zo sterk ruikt. Wat ik bij andere deo’s vaak nog wel had en er op den duur zelfs doorheen ging zweten en mezelf gewoon kon ruiken. Dat vind ik echt vreselijk! Ook merk ik dat hoe langer ik de deo van Loveli gebruik, steeds minder ga zweten en zo ook steeds minder van de deo hoef te gebruiken. Daardoor zijn ze ook nog eens veel zuiniger in gebruik!

Ze hebben nu vier verschillende geurvarianten, namelijk: fresh cotton, wat ook echt naar schone was ruikt. Apple blossom, een lekker zoet geurtje wat me doet denken aan de lente. Sweet orange, wat meer een combinatie van fris en zoet is. Super! Nu hebben ze pas een nieuwe variant erbij gekregen, namelijk ‘Power zen’ wat naar lavendel en rozen zou moeten ruiken. Dat klinkt heerlijk! Die bestel ik de volgende keer zeker mee.

Conclusie: Jeetje, ik ben razend enthousiast geworden van de producten van Loveli! Vooral over de lipbalms en deo’s ben ik zeer te spreken. Ik raad je wel aan, mocht je deze deo willen gebruiken, om dan te starten in een rustige periode qua weersituatie. Het kan namelijk zijn dat als je nu start tijdens deze hittegolf, het niet veel lijkt te doen en je uit teleurstelling misschien weer naar je oude vertrouwde deo met aluminium en troep grijpt. Dat komt omdat de deo van Loveli je zweetklieren niet afsluit, zoals andere deo’s dat wel doen en alle afvalstoffen je lichaam moeten verlaten. Dit heeft eventjes tijd nodig. Geef het minimaal een weekje de tijd en geloof me, daarna wil je echt niet meer terug.

Waar zijn de producten te koop?
Je kan alle producten van Loveli online bestellen via hun site. Maar je kan ze inmiddels ook bij verschillende winkels en salons vinden!

Ben jij al bekend met het merk ‘Loveli?‘ Wat vind jij van hun producten?

Laat een reactie achter