Met kleine stapjes kom je er ook!

Langzaam vooruit gaan is niet erg, zolang je maar vooruit gaat. Want blijvend stilstaan.. Tjah, daar schiet je gewoon niks mee op!

Herken je dat? Dat er van die dagen zijn dat er werkelijk niks maar dan ook niks uit je vingers komt. Dagen worden weken en weken veranderen in maanden.. Ik voel me op zijn zachts gezegd best schuldig naar mijn lezers toe omdat het niets nieuws is. Het is namelijk vaker voorgekomen dat ik me middenin een ‘writersblock’ bevond. Een soort burn-out voor bloggers, als ik het zo mag omschrijven. Het is je ook vast niet ontgaan dat ik de afgelopen jaren, lang niet zoveel meer blog als in het begin..

Maar dit betekend absoluut niet dat ik me afgelopen zomer ook slecht gevoeld heb. Integendeel! De tijd vloog voorbij omdat ik sinds tijden niet meer zo lekker in mijn velletje heb gezeten als toen én nu! En natuurlijk zaten daar ook echt wel mindere dagen tussen, hoor. Mijn hoofd heeft er gewoon letterlijk niet naar gestaan omdat ik zo druk was met mijn sociale leven, werk, huishouden, een tweede verbouwing, yoga en plezier hebben.. Even los van alle andere verplichtingen én nog iets anders.. Maar daar kom ik later op terug!

Er zijn heel veel bloggers die dagelijks iets plaatsen. Dikke pluim voor hen! Ik doe het ze niet na. Gelukkig maar dat dit geen echt beroep voor me geworden is en het bij een fijne hobby is gebleven. Anders had ik vast heel veel mensen boos gemaakt! Wat bloggen betreft is het voor mij heel lastig om regelmaat te houden. Mede dankzij mijn concentratieproblemen, uitstelgedrag en overprikkeling i.v.m. ADD en Autisme, zijn simpele stappen nemen voor mij soms al te groot. En nee, ik gebruik het niet als een excuus om eronderuit te komen maar het is gewoon een verklaring voor hoe de dingen soms lopen.

Als er iets is wat ik door de jaren heen heb geleerd is dat wanneer je iets wilt bereiken, er gewoon simpelweg voor moet gaan. Ongeacht welke route met zijweggetjes en obstakels ervoor nodig is. Ik sta erom bekend dat wanneer ik iets in mijn kop heb.. Ik het niet ergens anders heb zitten. Dus wat dat betreft zit het wel goed met mijn wilskracht en doorzettingsvermogen! Ook bij de yoga heb ik geleerd ‘lief’ te zijn voor mezelf en de dingen te nemen zoals ze zijn. Daarnaast raak ik ook niet meer snel teleurgesteld wanneer de dingen niet gaan zoals ik had gehoopt. Loslaten is een eigenschap die ik mezelf, met de hulp van de mensen om me heen, echt aan heb moeten leren.

En dan komen we op het punt dat ik jullie ga vertellen over hét grote nieuws wat hoogstwaarschijnlijk wel om veranderingen en aanpassingen gaat vragen wat betreft de onderwerpen op mijn blog. Daar kom tie dan..

Als alles verloopt volgens planning de komende maanden, ben ik van plan mijn eigen zaak aan huis te gaan starten op het gebied van schoonheidsverzorging! Hiervoor heb ik een aantal jaren geleden met bloed, zweet en tranen maar uiteindelijk toch succes, mijn opleiding voor afgerond. Ik kreeg het niet meer uit mijn hoofd en wilde meer en meer! Ik besloot mezelf nog regelmatig bij te scholen om me zo nog verder te kunnen ontwikkelen en specialiseren. Dag en nacht kan ik er mee bezig zijn. Het is soms letterlijk: Beauty before breakfast! Mijn grootste droom en passie ever! En daarom heb ik besloten er mijn werk van te willen maken. Mensen nog mooier maken dan ze al zijn en wie weet ze laten ‘shinen’ op hun grote dag!

Ik heb dit alles heeel lang voor mezelf gehouden omdat ik het eerst echt 100% zeker wilde weten, voordat ik het met de mensen om me heen ging delen. Een eigen zaak opstarten is natuurlijk niet niks en er komt enorm veel bij kijken! En voor mensen in mijn situatie toch weer net ietsje meer. Ik kijk er enorm naar uit maar stiekem maakt het me ook misselijk omdat ik het superspannend én eng vind om zo’n grote stap te zetten. Daarom zoek ik alles tot op de bodem uit. Ik krijg daarnaast gelukkig ook veel hulp aangeboden, zowel zakelijk als privé.

Wat betekend dit ‘alles’ straks voor de blog? Qua artikels verandert er niet veel. Behalve dat de onderwerpen niet meer zo uiteen zullen lopen als voorheen. Er zullen straks meer doelgerichtere stukjes verschijnen zoals tips over huidverzorging, informatie over nieuwe behandelingen en de producten die ik gebruik in mijn salon. Maar ook hoe je zelf die ‘killer eyes’ kan creëren met zuivere, minerale make-up. Kortom, meer beauty!Uiteraard zal er hier en daar echt nog wel ruimte zijn voor persoonlijke updates en stukjes over de verbouwing, maar dit laatste stopt natuurlijk wel een keertje.

Qua huisstijl gaat er dan weer een hele hoop veranderen! De website word volledig onder handen genomen en zal weer naar buiten komen in een chiquer (én mooier) jasje! Het domeinnaam blijft (als het goed is) hetzelfde. Want zoals het er nu voor staat, is dat is wel de bedoeling! Er zal een keuzemenu verschijnen met twee opties: salon én blog. Vanuit daar kun je je keuze maken waar je naartoe wilt gaan. Ook is er het plan om mijn visitekaartjes en papieren tasjes, van gerecycled materiaal te laten bedrukken in dezelfde huisstijl als de website. Meer informatie zal hier over volgen!

Ik houd jullie hierover zeker op de hoogte over hoe dit straks weer allemaal verder in zijn werk gaat en wanneer hier meer over bekend is. Voor nu kan ik er helaas nog even niet teveel details over vrijgeven. Misschien is het ook wel leuk om hier weer een ‘verbouwings-plog’ over te gaan schrijven!?

Laat een reactie achter