Spring naar content

‘’Wanneer je iets écht wil, zal je er alles aan doen om dit te bereiken.. En weet je wat? Het gaat je lukken ook!’’

Dit stemmetje is vanaf mijn 6e levensjaar nooit meer uit mijn hoofd verdwenen. Het heeft me vandaag de dag gebracht waar ik nu ben. Een sterke, ondernemende vrouw met een juweeltje van een salon in hartje Etten-Leur.

 

Uiteraard is me dit niet zonder vallen en opstaan aan komen waaien. In mijn kinderjaren werd mijn rijke fantasie en creativiteit niet altijd gewaardeerd en tijdens mijn tienerjaren ervaarde ik de wereld vaak als overweldigend. Zoals vele andere tieners wist ik me geen raad wat ik met mijn leven moest doen..

 

Ik switchte van de ene naar de andere opleiding. Ik haalde mijn diploma’s voor Grafische en Ruimtelijke vormgeving en uiteindelijk op volwassen leeftijd ben ik in 2015 afgestudeerd als Schoonheidsspecialiste. Een heel nieuw avontuur kan je wel stellen! Dit ging ook niet zonder slag of stoot. De opleiding was zeer intensief en ver boven mijn niveau. Na veel frustratie, gevloek en gekibbel zette ik toch door en behaalde ook hiervoor mijn diploma. Na mijn examen en een emotionele ontlading, zijn mijn moeder en ik rechtstreeks vanuit Brussel bij de dichtstbijzijnde patisserie gestopt om het samen te vieren!

 

‘’Hoe kom je er dan eigenlijk bij om vanuit de techniek de beautybranche in te stappen, Marlie?‘’

Nou.. Ik was altijd al gek op schilderen, make-up en eigenlijk alles waar ik mijn creativiteit maar in kwijt kon op dat moment. En nu nog steeds vind ik het geweldig!

 

Het grappige is dat ik eerst dacht dat een aantal mijn afgeronde opleidingen ‘tijdverspilling’ geweest waren en dat ik van het begin af aan voor dit vak had moeten kiezen. Waarom? Zodat ik het uitgebreider in een rustiger tempo had kunnen volgen en niet zoveel had hoeven stressen. Tja, als ik toen toch eens in de toekomst had kunnen kijken. Nu denk ik daar heel anders over! Het creatieve uit de opleiding Grafische vormgeving heeft ervoor gezorgd dat ik met hulp van een bekende geheel zelfstandig een website in elkaar heb kunnen zetten voor mijn salon. Net als alle prachtige foto’s die ik zelf gemaakt en nabewerkt heb. Mijn oog voor detail, waarmee ik (met mijn autisme) ben geboren, kwam weer heel goed van pas bij de inrichting en decoratie van mijn salon.

 

Tijdens een wat minder rooskleurige periode in mijn leven begon ik bijna dwangmatig make-up te verzamelen.. Ja echt! Don’t judge me. Er zijn natuurlijk slechtere dingen om aan verslaafd te raken maar dit hielp ook niet echt mee. Ik werd destijds (en soms nog een beetje) gewoon heeel gelukkig van spullen. Het vulde een bepaalde leegte op die ik destijds had.

 

Totdat ik een enorme ‘stash’ zoals ze dat in Amerika zeggen, bij elkaar had verzameld.. Besloot ik vanaf dat moment dat het tijd was dat ik er iets nuttigs mee ging doen. Schrijven vond ik van kleins af aan al ontzettend leuk. En wat is er nu leuker dan schrijven over je passie? Zo gezegd, zo gedaan. Ik startte mijn beautyblog: mooimetmarlie.nl en ging hier mee door tot ik me realiseerde dat de beautybranche dus echt mijn roeping is. EINDELIJK! Ik wist eindelijk wat ik wilde met mijn leven!

 

Ik specialiseerde me verder in het vak en behaalde nog verschillende certificaten waaronder cupping therapie, body sugaring en fruitzuurpeelings. Daarnaast blijf ik mezelf tot op de dag van vandaag verder specialiseren. Want dit vak staat nooit stil qua ontwikkelingen en trends. Maar dat maakt het ook zo gruwelijk spannend en interessant. Nooit saai, dus!

 

Het heeft zijn vruchten afgeworpen, want sinds halverwege (2020) is mijn eigen salon aan huis ‘Mooi met Marlie’ een feit geworden. Zeker geen makkelijke tijd om een salon te openen middenin de coronacrisis maar het is me toch maar mooi gelukt! De weg richting mijn grote droom was misschien ingewikkeld, maar zeker niet onmogelijk. ’Your direction is more important than your speed’

 

Ik kijk er onwijs naar uit om jou te mogen verwelkomen in mijn salon! Bedankt voor jouw vertrouwen in mij als specialist en wie weet tot snel!

10